28 Ağustos 2009 Cuma

"Çay yok mu lan?" - Batak oynamayı öğrendim

Sormak isteyebilirsiniz "nerden çıktı bu laf" diye.

Ben bu yaz o "batak" denen oyunu öğrendim. Aman allahım, ne zevkli oyundur o öyle! 10 deriz 12 alırız, elimizde silme maça vardır koz yerde başlarız, 7 deriz 3 alır batarız falan...

Hiç farketmez, isterse bütün el gelmiş olsun, isterse ilk 4 kart dağıtılmış olsun... Kağıtları elimize alır almaz şöyle bi "hay elimi ..." deriz, daha sonra sanki kahvedeymiş gibi içeri doğru "la çay versenize!", "oğlum çay yok mu lan?" diye bir sesleniriz.

Ne replikmiş arkadaş? Bir akşam bulunduğumuz ortamdaki herkesin mi diline yapışır? En azından ne çektiğimi anlayanlar "Çay yok mu lan?" diye bağırınca artık otomatikman çayı getirip önüme bırakıyor. Herkesin diline böyle laflar pelesenk olsa ya! "Nalet olsun içimdeki insan sevgisine"den bin kat iyidir.

Çay versenize lan!
Bookmark and Share

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bunun yanında bir de "bir saniye abi bi planlıyım şu eli bi dakka heh şu şöyle olsa bi dakka abi çok önemli planlamam lazım" tarzı şahin replikleri, "sen az önce maçayla benim karomu aldın madem karon vardı neden atmadın????" tarzı batu replikleri ve "koz ne?bunu atsam alırım dimi?heeeee tam planladığım gibi!" şeklinde ben(burak) replikleri de bu ortama neşe katmaya aday olmuşdur.ancak oynamış olduğumuz tek ellik "çağdaş strip poker" unutulmazlar arasına girmiştir.ihtiyardır. ;)

Cansu dedi ki...

git bloguma bak naptın bana. git bi bak.