28 Kasım 2009 Cumartesi

Metrobüs Kullanma Kılavuzu



Halkın favori ulaşım aracı Metrobüs.

Uzun bir aradan sonra yazıp çizecek geyik bir konu bulamadım sevgili okur.

Hazır Metrobüs'e de zam gelmiş, paramızın kıymetini bilelim, otura otura, rahat rahat gidelim diye kalktım, Metrobüs Kullanma Kılavuzu yazdım. 2 TL veriyoruz her sabah, bazılarımız aylık Mavi Kart'tan duble duble Akbil basıyorlar.

Acıbadem
'den Altunizade'ye bile gidecek olsak kullanıyoruz. Zira daha makul bir ulaşım yolu yok.

Zincirlikuyu'da halkla dövüşmeden, grup halinde bineceksek en az birimizi geride bırakmadan 34A numaralı hattan 34'e geçemiyoruz.

İşte size işin uzmanından, profesyonel Metrobüs kullanma taktikleri.

1) Ara duraklardan Metrobüs'e katılacaksanız, ön-sağdaki ikili turnike yerine arka-soldaki ikili turnikeye yönelin. Eğer izinizi kaybettirebilirseniz, aradaki ufak boşluktan geçerek bedavaya keyifli bir seyahat yapabilirsiniz.

2) Eğer arabanız varsa, köprü trafiğine kalmamak için Söğütlüçeşme ana durağından Metrobüs hattına giriş yapabilirsiniz. Zincirlikuyu'ya kadar Metrobüs şeridinden devam edip, Boğaziçi Köprüsü'ne çıktıktan sonra yolunuza devam edebilirsiniz. Trafik Mecidiyeköy, Okmeydanı, Çağlayan güzergâhlarında tekrar tıkanacaktır. Eğer Avcılar'a gidiyorsanız, tekrar Zincirlikuyu'dan Metrobüs hattına katılabilirsiniz.
Yakalandığınız takdirde ne kadar trafik cezası yiyeceksiniz bilemiyorum, ceza tutarını küfürsüz bir şekilde bu yazının altına yorum bırakabilirseniz teşekkür ederim. Tarayıcınızdan ceza makbuzunuzu da gönderirseniz, 5 TL'sini karşılarım.

3) Metrobüs şeridine arabanızla katılıp da ceza yemek istemiyorsanızSahibinden.Com'da bulabileceğiniz polis çakarlarından taktırarak ceza sorununu halledebilirsiniz. Polis peşinize takılırsa, mümkünse durmayınız. Zira çakar takmanın cezası çok daha zevkli olabilir.




Temsili Metrobüs halkı


4) Acıbadem veya Altunizade'den mi bineceksiniz? Oturmak mı istiyorsunuz? Pekâlâ, çözüm kolay. Öncelikle, Zincirlikuyu istikametinden gelen 34A Edirnekapı - Söğütlüçeşme, veya Söğütlüçeşme Metrobüs İstasyonuna Gider hatlı Metrobüs'lere atlıyorsunuz. Acıbadem'den 1, Altunizade'den 2 durak sonraki Uzunçayır durağından beleşe aktarma yaparak, boş gelen 34A veya Zincirlikuyu M.İ.G. Metrobüs'lerine atlayarak keyifli bir yolculuk sürebilirsiniz.


5) Anadolu Yakası'ndan gelen 34A hatlı Metrobüs'lerle Zincirlikuyu'da beleşe araç değiştirmeniz mümkün değildir. Zincirlikuyu M.İ.G. hatlı Metrobüs'lere binerek, Zincirlikuyu'da 34 hatlı Metrobüs'lere gönül rahatlığıyla, beleş beleş binebilirsiniz.

6) Zincirlikuyu'daki 34, 34A veya Söğütlüçeşme M.İ.G. hatlı Metrobüs'lere binerken oturmak mı istiyorsunuz? Tabii ki çözümümüz hazır. Öncelikle kendinize Metrobüs'ün kapılarını görebileceğiniz bir yer seçin. Mümkünse Metrobüs'e binmeye çalışan çılgın halktan da uzak olmasın. İlk gelen Metrobüs'e binmeyin. İlk Metrobüs'ün kapıları açıldığı anda orada bekleyen çılgın halkın hararetini biraz olsun alırken, kapıların açıldığı yerler hakkında sizi fikir sahibi de yapar. İkinci kapıdan sağa döndüğünüzdeki tekli koltuklar, yanınızda oturan insanların size kıçlarını dönerek uyumalarını engelleyecek, ancak oturmak için ısrarcı olan halk içinse kafanızı bir "fort" kaynağı yapabilecektir.

7) Ön kapının solundaki tekli, ama 1,5 kişilik görünen koltuklara oturursanız, halk oraya bir kişinin daha sığacağına inanır. O yüzden ya o koltukları tercih etmeyiniz, ya da çantanızı, paltonuzu koyunuz, veya bacaklarınızı iyice açınız. "Düz tabanım ben, toparlayamıyorum bacakları..." veya itiraf etmesi güç olsa bile "Basenlerim geniş..." gibi bahaneler, o 1,5 kişilik koltukta tek başınıza oturmanızı meşru kılacaktır.

8) Halk başınıza mı dikildi? Yerinize göz mü koydu? Klasik taktikler işe yarayacaktır. Gazeteniz varsa, geniş geniş açarak okumak onu etrafınızdan uzaklaştırabileceği gibi, yanında dikilen şahsa dikkat edilmediği kanısını da yaratır. Dergi varsa, sadece dikkat edilmediği kanısını yaratır. Dışarıya bakılarak dinlenecek MP3 çalar ise her türlü işe yarar.

9) Avcılar'dan Kadıköy'e mi gideceksiniz? Edirnekapı'da araçdeğiştirmeniz lazım? Madde 7'nin Edirnekapı uyarlaması iş görecektir.
İpucu: Edirnekapı'da, 34A Yolcu Bindirme Bölgesi'ndeki 2. reklam panosuna, Metrobüs'ün 2. kapısı denk geliyor. Deneyip görebilir, hatta oturarak gidebilirsiniz.
Zincirlikuyu'ya devam eden insanlar için İpucu: Edirnekapı'da çok sayıda halk araç değiştiriyor. Koltukları, koltuklarda oturan halkı dikkatle izleyerek Zincirlikuyu'ya kadar oturabilirsiniz.

Metrobüs for Beginners: Tips and Tricks adlı kitabın mini versiyonu, şimdilik bu kadar. Daha sonra devam ederim belki de.

Okuduğun için teşekkür ederim dostum, emeğine saygı, +rep.



Temsili yalan Metrobüs planı



Bookmark and Share

1 yorum:

Adsız dedi ki...

onurcum bir çok bilgiyi benden çalmış olmana ve altına bi BURAK SUMRU'ya teşekkürler bile yazmamana rağmen bi düzeltme yapiyim dedim, edirne kapıdaki binme yeri 2.durak değil 2buçuk uncu durak olucak..sende bliosunki bu hata sana 3 sn yeye mal olurki bu da metrobüsn dolması demektir :))